Stabilo biedt een volledig verzorgde zweefvliegopleiding aan, i.s.m. de Nijmeegse Aeroclub (NijAC).

Als je leert zweefvliegen, begin je in een tweezitter: Een zweefvliegtuig voor twee personen. Hierin zit alles dubbel: instrumenten, besturing....... net als in een lesauto. Jij gaat voorin, de instructeur achterin. En zo ga je leren vliegen! Al heel snel neem je zelf de stuurknuppel in handen en ervaar je hoe het is om zelf een vliegtuig te besturen. We raden je aan om in het begin 1 vliegdag per week in te plannen. Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je erin steekt, kun je na een paar maanden 'solo' vliegen! Je hebt dan nog geen brevet en staat onder toezicht van een instructeur, maar je vliegt zelf helemaal alleen in een vliegtuig. Als je ‘solo’ bent, kun je nog veel leren, en na een aantal oefeningen, een theorie-examen en met wat meer ervaring kan je je zweefvliegbewijs halen. Met dit brevet op zak gaat er weer een wereld voor je open: je mag passagiers meenemen, wedstrijden vliegen, kunstvliegen, verder weg vliegen (‘overland’), met andere type vliegtuigen de lucht in......
Ieder deel van de vliegopleiding biedt weer nieuwe uitdagingen, van het begin tot het einde. En ieder moment is weer genieten. Samen met een aantal anderen begin je met een korte theoriecursus over de basis van het zweefvliegen. Net als de 'praktijklessen' worden de theorielessen vooral in de weekenden gegeven. De instructeurs zijn flexibel, dus eventueel kun je schuiven met de planningSamen met een aantal anderen begin je met een korte theoriecursus die wordt afgesloten met een toets. Niet moeilijk, maar je moet het wel even weten. Net als de 'praktijklessen' zullen deze theorielessen vooral in het weekend gegeven worden. Maar de instructeurs zijn flexibel, dus eventueel kan er wel wat geschoven worden. 


Interesse? Lid worden? Of neem contact met ons op voor nog meer informatie.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.