Vliegseizoen

Tijdens het vliegseizoen (maart tot november) vliegen we op zaterdag en zondag. In de zomerperiode (vanaf de voorjaars- tot de herfstvakantie) wordt er ook op de woensdagavonden gevlogen. We raden aan om totdat je je zweefvliegbewijs hebt 1 dag / avond in de week te komen vliegen. Met de voorjaars-, zomer- en herfstvakantie organiseren we vliegkampen waarbij elke dag van de week gevlogen wordt. Voor de ervaren vliegers met een zweefvliegbewijs bestaat er ook de mogelijkheid om in de zomerperiode -dus naast de kampen- door de weeks te vliegen. Buiten het vliegseizoen wordt er op zaterdag en zondag geklust op de club.

Stabilo organiseert af en toe ook uitjes. Denk hierbij aan een bezoekje aan de Efteling, skiën, bowlen of gewoon een borrelavondje.


Lidmaatschap

Om zweefvliegen betaalbaar te houden moet je voor elke start die je in de zomer maakt een uurtje in de winter helpen met het onderhoud van de vliegtuigen, tractoren, lier, veld en gebouwen. Door dit zelf te doen hoeven we niemand in te huren. Dit gaat tot een maximum van 40 uur. Het maken van winteruren is altijd gezellig en bovendien ook leerzaam.

Al vanaf 14 jaar kun je bij ons komen zweefvliegen! Als je ouder bent dan 30 kun je geen lid meer zijn van Stabilo, maar je kunt natuurlijk wel gewoon lid blijven van de Nijmeegse Aeroclub.

Verder moet je zwaarder zijn dan 50 kg en lichter dan 110 kg. Dit in verband met de ligging van het zwaartepunt van het vliegtuig. Chronische ziektes of medicatie hoeven niet per se een belemmering voor het vliegen te zijn; neem contact met ons op voor meer informatie.


Kosten

Alles bij elkaar kost een jaar zweefvliegen bij Stabilo rond de 900 euro (ongeveer 75 euro per maand incl. KNVvL verzekering). Het grootste deel van deze kosten wordt opgemaakt door het contributiegeld t.b.v. de NijAC. Dit is een all inclusive lidmaatschap. Je betaalt dus niets extra's voor starts, vlieguren, gebruik van vliegtuigen of instructie. Het lidmaatschap van Stabilo is daarentegen gratis!

Naast je lidmaatschap van de NijAC / Stabilo moet je ook lid zijn van de KNVvL. De KNVvL behartigt de belangen van (zweef)vliegend Nederland en voorziet een speciale luchtvaart WA-verzekering.

Voordat je in je eentje mag vliegen, moet je ook een medische keuring ondergaan. Tot en met je 30e is deze 5 jaar geldig en de keuring wordt door een aantal zorgverzekeringen vergoed.

Elk jaar organiseert de KNVvL de iFly regeling, dan word jij gesponsord door EPST (vliegopleiding voor commercieel vliegen). Hierdoor kun je meer dan € 250,- korting krijgen. Wil je weten of je in aanmerking komt voor iFly? Kijk even op zweefportaal.nl.