Ons vliegveld

Ons prachtige vliegveld is gelegen in de bossen ten zuiden van Nijmegen, ongeveer een kwartiertje fietsen vanaf de Radboud Universiteit. Het veld heeft 2 startbanen in de vorm van een kruis, waardoor wij bijna altijd recht tegen de wind in kunnen starten. Omdat in de buurt van ons veld altijd goede thermiek zit en het luchtruim gunstig is zijn er tijdens het vliegseizoen vrijwel dagelijks vliegactiviteiten. 

 

De moderne hangaar bied onderdak aan het materieel, werkplaatsen, lesruimte en een bar. Er is ook een speciale kleine camping voor zweefvliegers. Tot slot is op het veld het boscafé de zweef-inn gevestigd. 


Vliegtuigen

Alle stabilo leden zijn ook lid van de Nijmeegse Aeroclub. We maken daarom ook gebruik van de vliegtuigen van de NijAC. De NijAC heeft de voldoende vliegtuigen voor de beginners en gevorderde:

Type Callsign Rol
ASK 13 ND Houten opleidings tweezitter uit 1969
ASK 21 NF Opleidings tweezitter geschikt voor Aerobatics
ASK 23 NH Opleidings eenzitter
ASK 23 NA Opleidings eenzitter
LS4-a NE Opleidings en overland eenzitter
LS4-a NG Opleidings en overland eenzitter
LS4-b NX Opleidings en overland eenzitter
DG505/20 NY Prestatie overland tweezitter
DG800S NC Prestatie overland eenzitter

Startmiddelen

Om te starten wordt er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van een lier. Deze is ontwikkeld in de jaren ... door NijAC leden. Het is de eerste 6-trommel lier ter wereld. Hierdoor kunnen er 6 vliegtuigen na elkaar starten voordat kabels opnieuw moeten worden uitgereden. Zo kunnen we op een dag meer starts maken waardoor je sneller de opleiding doorloopt. 

Voor de sleepstarts op Malden wordt een Grob G109B motorzwever gebruikt.